Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на dessyvampire
Име:
Dessy Bakardjieva

Възраст:
34

Интереси:
write on book (like a hobby), reading

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
4

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
9
Последни постинги
17.02.2011 15:36 - Servant from the Hell


<< 1 >>

Всичко започна след като загинах при странни обстоятелства. Не помня нищо от случилото се. Вече не помня нищо. Коя бях аз? Как е името ми? Нищо. Знам едно нещо със сигурност: вече не бях човек. Нямах нито чувства, нито емоции. Бях като празен лист, който чака да бъде запълнен. В Рая ли бях? Не... В Ада? Не... Мисля, че беше нещо между тях. Може би... Чистилището. Стоях там и чаках. Какво чаках? Не знам, но щях да разбера.

     Дори външният ми вид бе различен. Въпреки че не знам как съм изглеждала преди. Сега имах дълга черна коса. Беше права и блестеше. Очите ми бяха червени като прясна кръв. Определено бях нещо като вампир. Бях облечена с дълга черна рокля, която бе изрязана доста от кръста нагоре. На краката си носех черни сандали с връзки. Най-отличителното беше, че носех символ на ръката си (върху китката). Беше кръг, а вътре в него прилеп и пентаграм. Имаше и руни. Само прилепите ми правеха компания. Игнорирах ги, но те не ме оставиха.

     Не помня колко време бях там. Но в един момент се случи нещо. Някой ме призова чрез знака, който носех. Появи се червена светлина и аз се потопих в нея. Аз, а след мен и човекът, който ме повика, повторихме едно стихче. Беше по-скоро заклинание.

<<РОДЕН В КРЪВ И ОГЪН,

     БЕЗ МИЛОСТ И БЕЗ СТРАХ В ДУШАТА!

    ИДВАМ ДА СЛУЖА НА МОЯ ГОСПОДАР,

    КАКТО И КОЛКОТО ПОЖЕЛАЕ.

   КЪЛНА СЕ ВЪВ ВЯРНОСТ

   И ОТДАВАМ ЖИВОТА СИ НА ТЕБ!>>

 

     Звучи глупаво, но действа. Стоях в голяма тъмна стая. Някаква миризма ме прикова. Кръв. Пристъпих към голямото легло покрито с балдахин. Там, не на леглото, а до него, лежеше момче на около седемнадесет години. Той бе покрит с рани и кръв. Дрехите му бяха разкъсани, но някога са били фини и скъпи. На китката му имаше знак подобен на моя. Това бе моят Господар. Седнах до него и погалих косата му. Все още не изпитвах абсолютно нищо. Той беше в безсъзнание. Добре.

     Намерих кърпи и бинт. Взех купа с топла вода. Поставих я на нощтното шкафче. Момчето вече лежеше на леглото. Свалих дрехите му и изтрих кръвта. Почистих и превързах раните му. Облякох го с дълга риза за спане. Покрих го с дебела завивка. След това се подпрях на стената и зачаках. В огромната къща имаше още няколко души, които бяха от прислугата. Те спяха.

     Напуснах стаята и отидох в кухнята. За по-малко от петнадесет минути приготвих храна и чай за новия ми Господар. Трябваше му сила, за да се възстанови от побоя. Интересно. Кой и защо бе сторил това? Не е мой проблем. Но това няма да се случи отново, защото аз ще пазя господаря си.

     Сложих закуската и чая на поднос и го носех в стаята. Оставих ги на малка масичка от черешово дърво. Върнах се на мястото си до стената. Тогава момчето се раздвижи. Събуди се. Тялото му го болеше. Той знаеше, че съм там, но се държеше на ниво. Без съмнение беше от хората, който получават прякора „разглезено богаташче”. Не е проблем за мен. Там съм да му служа и това ще направя.

-Как е името ти? – попита ме той.

-Каквото Господарят пожелае. – Отвърнах аз. –Мога ли да разбера името на Господаря?

-Кристофър Голдсмит.

     Пристъпих крачка напред и се поклоних. След това отново застанах мирно като войник в очакване на заповед. Той поиска закуската си и аз му я поднесох. Младият господар бе изискан като всеки благородник. След като отпи глътка от чая, той ми даде име. Далия. Нарече ме „Далия”. Щом това бе желанието му, аз щях да нося това име.

     Отсервирах подноса и приготвих ваната му. Сложих капки с аромат на рози и специални масла. Помогнах му да свали ризата и му помогнах да се потопи във водата. Коленичих и с мека бяла кърпа миех раменете и гърба му. Бях внимателна да не го нараня. Но дори, когато докоснех някоя от раните или синините, той дори не трепваше. Исках да науча кой е виновният за това. Но бях търпелива и щях да чакам колкото е необходимо, Господарят да ми обясни. Едно обаче знаех със сигурност: той беше бесен. Копнееше за мъст. Аз щях да бъда неговото оръжие и неговият щит.

-Далия? – той произнесе името ми като въпрос.

-Какво има, Господарю? Надявам се, че не Ви причинявам болка.

-Какво си способна да сториш за мен?

-Каквото Господарят ми пожелае.

-Всичко ли?

-Всичко.

-Дори да убиваш?

-Ако това е желанието Ви, да.

     Той се усмихна.

-Радвам се да го чуя.

     Кристофър се обърна и ме погледна, а аз не трепнах. Той хвана брадичката ми и ме дръпна към себе си. Той имаше най-мрачните очи, които бях виждала, макар че не помня нищо друго. Косата му също бе черна и по-дълга от обичайното – стигаше до средата на врата му. Бях останала с впечатлението, че има по-къса коса.

     Господарят ми ме гледаше право в очите.

-Днес ще имаме гости.

-Ще се погрижа за всичко, Господарю.

-Ще дойде и човекът, който ми причини това. Той не трябва да си тръгне.

-Как желаете да го убия?

-Не го убивай. Но го затвори и чакай да дойда. Искам да се позабавлявам.

-Не е само побоят, нали, Господарю? Само кажете и ще го накарам да моли за смъртта си.

     Той се засмя. След това скочи от ваната. Водата се стичаше по голото му добре оформено тяло. Взех кърпа и изтрих всяка водна капка от тялото му. Господарят ме гледаше сякаш ме познава цял живот. По някаква причина знаех, че ме уважава, макар е едва ли щеше да си го признае. Признание не ми трябва. Не искам нищо друго освен да му служа. Това е работата ми. Мой дълг.

Категория: Хоби
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове: 1
19.01.2011 22:13 - ~Bloody Love~


     Лежа в леглото си и си мисля за всичко, което се случваше напоследък. Нищо вече не е както трябва. До преди няколко години всичко бе тайна, но от няколко месеца насам свръхестествените същества се разхождат по улиците, при това са със същите права като хората. Страхувах се да излизам след залез. Но това очевидно не се отнасяше за по-голямата ми сестра, Каролин. Тя не се задържаше у дома през нощта, а денем спеше. Родителите ни се притесняваха за нея. На няколко пъти дори видях белези по тялото й. Но тя никога не казваше нищо. Не мисля, че го правеше от срам.

     Една вечер имаше голям скандал. Мама и татко се нахвърлиха срещу нея. Забраниха й да излиза. Тя обаче изобщо не ги слушаше. Имаше нещо в погледа й. Онзи поглед... Погледът на наркоман, на който са му взели дрогата. Тя ме плашеше. Поне това, в което се беше превърнала. Но въпреки всичко тя бе моя сестра. Винаги се е грижила за мен. Пазеше ме. Не мога да кажа какво ставаше с нея, но беше мой ред да я защитя.

     Застъпих се за нея. Опитах се да се застъпя за нея пред родителите ни. Но не се получи. Бях на двадесет години, а те се държаха с мен като с хлапе. Дори ме изпратиха в стаята ми. Унижиха ме. През това време Каролин излезе. Уплаших се и тръгнах след нея без да се замислям. Виках я. Умолявах я да се върне. Нямаше отговор. Тя бе изчезнала. Когато се усетих аз вече бях далеч от дома. Започнах да се плаша. Тръгнах назад. Но някой ме блъсна към стената. Ударих се силно, но не достатъчно, че да загубя съзнание. Бях се сгушила на земята. Докоснах главата си. Имаше кръв. Вдигнах глава. Там имаше двама мъже. Определено не бяха хора. Виждах го в очите им. Но не бяха и немъртви. Ликантропи, може би. Имаха хищнически погледи. Не можех да се измъкна. Бях безпомощна и уплашена. Те се приближаваха все повече. Смееха се. Нямах сили дори да викам. Плачех. Тъмнокестенявата ми коса бе разрошена, а дрехите ми бяха мръсни. Треперех.

-Вижте какво имаме тук! -  каза тъмнокосият мъж.

     Той бе висок. Признавам, че беше красив. Поне така изглеждаше на слабата светлина. Носеше черно кожено яке и тъмни джинси. Нямаше риза. Другият бе рус и висок. Беше облечен почти по същия начин. Той облиза устните си много бавно.

-Май ще се позабавляваме.  -  Каза русият.

     Нямаше къде да бягам. А и главата ми беше замаяна. Не исках да ме приближават. Не искам да ме докосват. Бях убедена, че ще ми направят нещо лошо. Свих се и се молех някой да ми помогне.

     Тогава се случи нещо. Там имаше и някой друг. Не го видях, но го разбрах по лицата на нападателите. Изглеждаха... ядосани или най-малкото раздразнени. Свих се още повече и затворих очи. Чувах дрънченето на падащи кофи за боклук и пукането на кости. Молех се да остана жива. Внезапно някой докосна рамота ми. Потреперих. Вдигнах глава. Погледът ми бе замъглен и не виждах. Човекът ми помогна да се изправя. Придържаше ме, за да не падна. Кожата му бе гладка като порцелан, но бе... студена. Не спирах да повтарям: „Сестра ми! Трябва да намеря сестра си!” Накрая се почувствах зле. Припаднах. Не помня много след това. Знам само, че се събудих в леглото си. Бях с любимата си бяла нощница. Главата ме болеше.

    Изправих се рязко и ми се зави свят. Пак легнах. Светлината пронизваше очите ми. Не се чувствах много добре. Каролин седеше до мен на леглото. Изглеждаше уплашена.

-Какво си мислеше, че правиш, Ейнджъл? -  шепнеше уплашено.

-Аз... - преглътнах. -  Търсих те!

-Какво се случи? Кажи ми!

-Нападнаха ме.

     Очите й се разшириха. Продължих.

-Блъснаха ме към стената. Ударих се. Но някой се появи. Накара ги да се махнат. Не го видях. Знам, че беше мъж. Той ми помогна да се изправя. Кожата му бе гладка и студена. Не помня как съм се прибрала.

-Не е бил човек.

-Моля?

-Този, който те е спасил е бил... вампир.

     Изтръпнах. Започнах да търся белези по тялото си. Нямаше такива. Слава Богу! Отдъхнах си. Но имаше нещо, което развали спокойствието ми. Погледът на сестра ми. Сякаш... не знам... ревнуваше? Исках да премахна напрежението.

-Аз... Благодаря ти!

-За какво? – попита тя.

-Ами, преоблякла си ме. Ти си била, нали? – гледах я невинно.

-Не, не съм аз. Намерихме те тук при изгрев.

-Не може да бъде!

     Какво е това, по дяволите? Помня, че излязох от дома си към единадесет часа през нощта. Нападнаха ме около петнадесет минути по-късно. Какво е станало с мен през следващите няколко часа? О, не! Не искам и да си го помислям. Тогава в стаята ми влязоха мама и татко. Гледаха ме особено. Сякаш бях виновна за нещо. Сякаш съм сторила нещо лошо. Да кажем, че бяха по-религиозни от обикновените хора.

-Мамо! Татко!

     Те не трепнаха.

-Къде беше, Ейнджъл? С кого? – говореше майка ми.

-Аз... Търсих сестра си. Нападнаха ме. Някой ме спаси.

-Те... Изнасилиха ли те? – попита баща ми.

-Не. Не са ме пипнали. Ударих главата си в стената, когато ме блъснаха. Това е.

-Кой те доведе?

-Не знам.

-Не ни лъжи, момиче!

-Тя не лъже! – викна Каролин.

     Разплаках се. О, Боже! Те ме гледаха сякаш съм боклук. Пропаднала жена. Не бях такава. Вярно е, че не помнех много от нощта, но знам, че нищо лошо не съм сторила.

     Но това не им бе достатъчно. На сила ме накараха да отида на лекар. Направиха ми пълен преглед. Унижиха ме толкова много, че просто бях бясна. На всичкото отгоре ме държаха затворена вкъщи сякаш бях престъпник. Те не се отнасяха така дори с Каролин. Всичко това не беше случайно. За всичко това родителите ми се консултираха с една странна жена чието име бе Марисол. Мисля, че беше от испански произход. На около четирдесет години. Висока, стройна и наистина красива. Имаше дълга, гъста черна коса, която винаги бе къдрава и тъмнозелени очи. Имаше нещо особено в нея. Плашеше ме начина, по който ме гледа. Приличаше на вещица. Това не й стигаше, а сега и караше родителите ми да ме държат под домашен арест без причина. Мразя я. Защо постъпваше така с мен?

     Една вечер тя ги отведе някъде. На църква сигурно. А сестра ми пак беше някъде с някой от любовниците си. А аз? Аз бях заключена у дома. Имаше и охрана. Искаха да са сигурни, че няма да избягам. Седях в стаята си и единствената светлина идваше от монитора на компютъра ми. Плачех толкова безутешно, че нощницата ми бе мокра. Плачех, защото бях ядосана. Накрая легнах в леглото и гледах в една точка. Не можех да заспя. Не бях чак толкова уморена. Тогава чух шум. Имаше някой на първия етаж. Скочих от леглото. Противно на очакваното, аз се затичах към вратата. Прекосих малкия коридор и слязох долу. Бяха охранителите. Единият ме помоли да стоя спокойно.

-Какво става? – попитах уплашено.

-Има някой тук. – каза той.

-Да... аз.

     Другият се върна и каза, че няма никого. Те се извиниха и излязоха навън. По дяволите! Това бе странно. Тръгнах към стаята си. Имах странното усещане, но не му обърнах внимание. А може би трябваше. Когато влязох в стаята си там бе тъмно. Пълен мрак. Учудих се. Да не би токът да беше спрял? Затворих вратата и бавно тръгнах към нощната лампа. Но се спънах в килима и полетях напред. Тогава стана нещо. Някой ме хвана през кръста. Разтреперих се. Кой беше там? Какво искаше? Щеше ли да ме нарани? Не можех да го видя. Но усещането ми бе странно познато. Дишах тежко и учестено. Сякаш се намирах на върха на планина, където въздухът в разреден.

-Кой...? Как...?

     Гласът ми трепереше. Но той не ме пусна, а и не мисля, че аз исках да го направи. Не знам защо. Гласът му бе толкова нежен и... очарователен.

-Хубава нощница, малката. Беше по-забавно, когато ти я обличах предния път.

     Не го видях, но бях сигурна, че се усмихва. А и факта, че продължава да ме притиска към себе си само потвърждаваше това. Опитах да се измъкна, но не се получи. Чесно казано за първи път ми се случваше.

-Пусни ме! Какво искаш? Как влезе?

     Той ме пусна и след миг лампата светна. Тогава го видях. Боже, колко беше красив! Имаше черна коса до раменете и небесно сини очи. Кожата му наистина бе бяла като порцелан. Приличаше на една от онези скулптури на богове, който те карат да онемееш. А усмивката му? Краката ми се разтрепериха. Добрах се до леглото и седнах. Не спирах да го следя с очи.

-Не бъди толкова уплашена.

-Защо? В стаята ми има непознат, който дори не е човек. Наистина ли...? Това за нощницата...

-О, да! Беше забавно. Направих го бавно.

-Стига! – изглежда се изчервих. – Как мина през охраната?

-Ти го каза... аз не съм човек.

-Какво искаш от мен?

-Не знам. Кръвта ти. Тялото ти. Или и двете.

-Защо? Аз съм никой. Не виждаш ли? Аз съм затворник в собствения си дом и то заради теб. Те ме третират като уличница без причина.

-Това го знаем ти и аз. Макар че сестра ти е доста... добра.

-Моля? – погледнах го със зяпнала уста.

-Я, стига! Знаеш какво прави тя, нали? Спи с всеки вампир или ликантроп. Пият кръвта й. Видяла си белезите, нали?

-И какво? Смяташ, че ще ти позволя да ме направиш като нея? Не искам да я убиждам, но няма да стана курва като нея.

-Не, няма. Ще бъдеш само за мен. Кръвта ти е доста... апетитна.

-Лъжеш! Лекарят не намери белези.

-Но беше ранена. Тогава тялото ти беше много... горещо. Но спокойно. Не съм се възползвала от теб... все още.

      Ако беше вампир, то едва ли щеше да е необходимо да ме кара насила да спя с него. Можеше да ме накара да го поискам. Макар че не беше необходимо. Аз вече го исках. Бе очарователен, а и споменът за тялото му близо до моето... Отместих очи, за да не го гледам. Може би така щях да се отърва от това желание. А и мисълта, че родителите ми могат да се върнат всеки миг... Не!

     Ето, че той се приближи. Дори не го видях да помръдва. Вече лежах по гръб на леглото си. Беше толкова близо, че косата му галеше лицето ми. Бе толкова мека. Той легна върху мен. Усещах тежестта му. Той спусна ръката си и погали крака ми. Набра нощницата ми нагоре. Попита ме дали искам да спре. Мълчах. Може би исках така да си отмъстя. Затова не отблъснах и устните му. Погалих косата му и той се усмихна. Каза ми да затворя очи. Направих го, защото подозирах какво смята да направи. Извих глава настрани и отместих косата си, за да оголя врата си. След миг усетих дъха му, а след това болката от захапката. Беше за кратко. После стана някак... приятно. Тялото ми се отпусна. Дори леко галех гърба му. Не знам какво друго можех да сторя. Ослушах се и чух пристигането на кола. Стреснах се и трепнах. Вампирът вдигна глава. Видях окървавените му устни. Той ми се усмихна. Целуна ме и усетих вкуса на кръвта си. Сигурна съм, че и той знаеше. Харесваше му мисълта, че могат да ни хванат. За разлика от мен.

-С мен е свършено! – прошепнах аз. – Няма да ми се размине.

      Отблъснах го от себе си и тръгнах да ставам, когато той ме дръпна обратно. Целуна ме. Исках да му извикам, но... не знаех името му. Това не му стигаше, ами скоро след това ръката му се оказа под полата ми. Едва не подскочих. Беше ме гъдел. Какво иска той от мен? Вече чувах гласовете на родителите си и този на Марисол. Наистина се уплаших.

-Успокой се! – шепнеше той.

-Лесно ти е на теб, вампире!

-Така ли ще ме наричаш?

-А как? Не знам името ти. Освен това се съмнявам да се видим отново.

-Не бъди толкова сигурна,... Ейнджъл! Освен това името ми е... Жан.

     Хубаво име. Но да не се разсейвам. Все още лежах на леглото, а вампирът върху мен. Чух как ключалката изщрака. Вцепених се. Кръвта замръзна във вените ми. Тогава... Жан се усмихна и изчезна през прозореца. Слава Богу! Изтичах в банята. Трябваше да измия кръвта. Но как щях да скрия белезите?

     Тогава ми дойде на ум нещо необмислено. Счупих едно огледало и леко се одрасках точно, където бяха белезите от зъби. Потече кръв. Чух викове. Разсипах малко вода по пода. Легнах на земята и пуснах парчето сред другите. Тогава татко разби вратата.

-Какво стана? – викна майка ми и грабна една кърпа.

-Подхлъзнах се. Бутнах огледалото, порязах се. Нищо особено. Спокойно. Не е дълбоко.

     Помолих ги да ме оставят. Марисол ги посъветва да ме послушат. Не мисля, че някой се усъмни в мен. Мамка му! Те я слушаха, а мен... Сякаш тя беше повече от мен. Това ме накара да я мразя още повече. Както и да е. Омразата е само загуба на енергия. Изправих се бавно. Измих се, дезинфекцирах се и сложих лепенка. Голяма лепенка. Готово! Успокоих се. Легнах си да спя, но... Как можех да спя спокойно? Не спирах да сънувам проклетия вампир. Все още имах чувството, че той е там... с мен. Събудих се към два часа сутринта. Бях потна и задъхана. Както ставаше с мен? Омагьосана ли бях? Попаднах в капана на онзи тип. Не го исках, но не знаех как да се измъкна от това. А и обстоятелствата не ми помагаха. Стори ми се, че чух нещо. Измъкнах се от леглото и отидох до прозореца. Видях Каролин да се качва  в голям черен джип. Изглеждаше доволна. Стана ми тъжно. Отроних няколко сълзи. Внезапно усетих хлад зад гърба си. Извърнах се рязко и се оказах в ръцете на вече познатият ми безсмъртен. Гледах го с объркване.

-Как се озова тук... отново?

-Пак ли искаш да го обсъждаме?

-Не!

-Оставихме нещо недовършено, не мислиш ли? Освен това ми хареса представлението ти.

-Дали се хванаха на лъжата?

-Да.

     Нямах настроение за игрички. Този път нямаше да му позволя да ме манипулира. Няма да крия, че ми харесваше този мъж. Все пак съм човек и си имам слабости. Но сега бях в много лошо настроение. Чувствах се зле заради сестра си. Минах покрай мъжа и седнах на леглото. Жан мина зад мен. Усетих го как се намества на леглото. Докосна гърба ми, след което започна да масажира раменете ми. Беше приятно. Всичко бе наред, докато той не бръкна под блузата ми. Каза ми, че ако съм добро момиче ще ми покаже какво прави сестра ми. Това беше чисто изнудване. Въпросът беше в това дали бях готова да се жертвам? Определено, да. И не заради сестра ми, а защото всеки път (добре де, при няколкото ни срещи), когато го видех тялото ми пламваше. Обърнах се към него. Гледах го в очите. Голяма грешка, когато имаш работа с вампир. Просто не можех да спра да го гледам. Копелето ме хипнотизира. Или пък не? Може би просто исках да го направя. Борех се не с него, а със себе си. Тази битка е кофти.

     Накрая просто се облегнах на гърдите му. Наистина се отпуснах. Дори затворих очи. Дишането ми се успокои. Изобщо нямах намерение да спя с него. Поне не тази нощ. С него не бяха необходими думи. Той и без това можеше да прочете мислите ми. Това е гадно, защото сигурно вече знаеше, че си го представям гол в леглото си. Е, на него не му липсваше желание да го направи.

-Е? Какво решаваш, малката?

-Емоциите днес ми дойдоха в повече.

-Стига със заобикалките. И двамата го искаме и ти го знаеш.

-Дори и така да е. Нека да го отложим. Става ли? – вдигнах очи към него.

     Боже! Изглеждаше наистина сериозен. Това не беше добре.

-Не си играй с търпението ми, момиче!

     Стори ми се, че изръмжа.

-Аз... Избери си друг ден. Когато и да е.

-Утре вечер.

-Добре. Както... кажеш!

     Той ме плашеше и определено ме възбуждаше. Какво да се прави. Забелязах, че очите му имах особен бледосин цвят, а кучешките му зъби бяха дълги и остри. Гледаше ме... страшно. Не знам защо, но се надигнах леко и го целунах по устните. Най-добре да не ядосвам вампир. Така ще живея по-дълго. Е, това помогна, защото той отново изглеждаше като човек. Започваше да се успокоява, а това беше добре. Вдигнах ръка и я прокарах зад врата му както бях с гръб към него. Той прокара ръце по кръста ми и ме прегърна силно и все пак нежно. Стоеше кротко и така беше добре. Не след дълго ръцете ми се отпуснаха и задрямах както си стоях в ръцете му. Не знам колко часа беше тогава, но до сутринта усещах присъствието му. Мисля, че стоя при мен и малко преди изгрев си тръгна.

"!"

 

     Беше девет часа сутринта, когато се събудих гладна като вълк. Никога до сега не се бях чувствала по този начин. Но не ми и пукаше. Беше ден, което означава, че имам доста време за себе си. Трябваше да се подготвя. Освен това трябваше да поговоря с Каролин. Мислех си и за останалата част от семейството си. Какво щях да правя? Щях да мисля по-късно. А и да си призная, толкова ом бях ядосана, че не ми пукаше. Дори бях готова да спя с вампира само, за да им направя напук. Но да започна с главната ми цел. Искам да кажа двете ми главни цели. Първо: закуска. Второ: Каролин. И да. Нямаше да кажа на сестра си какво смятам да правя. Щеше да откачи.

     Станах от леглото си и свалих нощницата си. Останах по бикини. Влязох в банята. Взех си душ и смених лепенката. След това подсуших косата си с мека, бяла, хавлиена кърпа. Излязох от банята и се облякох. Тениска и джинси. Тичешком отидох в кухнята. Имаше палачинки. Бях толкова доволна, че не спрях да се усмихвам. Чак беше подозрително. Майка ми ме попита какво ми е. Не казах нищо. Бях на двадесет години. Няма да й давам отчет за всичко. Седнах на масата и започнах да ям. Майка ми ме гледаше с изненада. Не след дълго се появи и Марисол. Тя също ме гледаше.

-Ей! Какво става тук?

     Извъртях очи към нея.

-Нищо. Обичам палачинки. И съм гладна. Проблем ли има?

-Не. Разбира се, че не.

     Това не прозвуча никак убедително. За това натъпках още няколко хапки от топлите палачинки с шоколадов сироп в устата си и отидох при сестра си. Тя спеше. Стаята й седнах на леглото до нея. Бутнах я леко, но тя не се събуди. Направих го отново.

-Какво искаш, Ейнджъл? Спя. Не виждаш ли?

-Видях те снощи. Видях джипа.

     Тя се размърда. Обърна се.

Категория: Хоби
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове: 3

    Любопитството на новите ми съквартиранти се беше събудило. Исках да знаят на какво се дължи всичко случващо се. А и намекът за мрачната история на замъка още повече ги разпали. За това след края на закуската господин Дейвид ги заведе в библиотеката. Беше огромна и навсякъде имаше книги. Е, да! Нали за това й казват библиотека? Но дебелите томове не бяха само по рафтовете. Бяха по масата и по пода. От всички само Моника и Майкъл изглеждаха заинтригувани. Полицаят веднага попита  за истинският собственик. Да… Вроденото любопитство на полицаите. Винаги готови да проведат разпит. Не получи отговора, който желаеше. На лицето му се изписаха подозрение и разочарование.

Както се очакваше г-ца Милър не обичаше особено много да се рови из пълни с прах книги. Тя предпочиташе настойчиво да съблазнява г-н Аясума. Не че той го забелязваше. Изобщо не се интересуваше от нея и не се стараеше да го крие. Май във вените му течеше лед, а не кръв. През цялото време той бе мълчалив. Не обичаше излишните приказки и да си губи времето. Единственото нещо, което им каза беше:

-Захващайте се за работа!

    “ЗАХВАЩАЙТЕ СЕ ЗА РАБОТА!”… Ама, той наистина се мислеше за център на Вселената. Или поне за “шеф”. Той не ги помоли учтиво, а направо им заповяда. Истинско арогантно и надменно копеле. Така го определи Майкъл. Не е тайна, че не го харесваха. С изключение на Карен. Тя беше от тези жени, които обичат предизвикателствата. Но до този момент опитите й да го впечатли по някакъв начин беше без никакъв резултат.

    Както и да е. Всички се захванаха за работа. Разглеждаха книгите една по една. Това си беше много работа.

***


    Разхождах се и разглеждах. Минах в задната част на сградата. Там имаше огромна градина. Не можех да повярвам. Имаше толкова много цветя и мраморни статуи, че не можех да отделя поглед от тази гледка. Видях една пейка и седнах там. Поех дълбоко дъх. Ароматът на рози беше прекрасен. Затворих очи и се наслаждавах на тази красота. Тогава чух нещо. Приличаше на стъпки върху пътеката застлана с чакъл. Отворих очи и се стреснах. Пред мен стоеше мъж. На около двадесет и осем години. Висок, със сини очи и кестенява коса. Истински красавец. Усмихна се, а аз отместих очи. Усетих как сърцето ми биеше лудо. Изчервих се.

-О, извинете ме! Не исках да Ви притесня.

-А-а… Няма нищо. А кой сте вие?

-Казвам се Алекс Дженър. Живея в съседното имение. Лекър съм. А Вие сте…?

-Аз съм… Лина Медфийлд. Приятно ми е, сър.

-Чух, че  в замъка има хора и дойдох да се запознаем. Само ти ли си? Може ли да ти говоря на “ти”?

-Щом желаете. Не, не съм… сама. Другите са вътре, а госпожа Ирина я няма.

-Може ли да ме представите?

-Разбира се, господине. Елате!

    Изправих се и тръгнах, а доктора ме следваше. Изглеждаше приветлив човек. Усмихваше се.

-Лина?

-Да, сър!

-Наричай ме Алекс, моля те! Ще ми опишеш ли другите?

-Сами ще ги видите.

-Искам да чуя твоето мнение. Моля!

-Ами, добре.

    Наложи се да спрем за малко. Описах му другите така, както ги виждах. Алекс не спря да се смее. Чак се засрамих още повече. Както гледах в страни го видях. Широ стоеше до прозореца и ме гледаше. Не знам дали не гледаше лекаря. Погледа му беше студен както винаги. Лицето ми се помрачи и доктора го забеляза. Проследи погледа ми и го видя. Странно, но лицето му изобщо не се промени. За това пък той ме хвана за ръката. Този път станах червена като домат. Сърцето ми щеше да се пръсне. За това влязохме вътре и господин Джеферсън ни заведе в библиотеката при останалите. Всички го гледаха, особено Широ и Карен. Разбира се, мотивите им бяха различни. Той сам се представи и се запозна лично с тях. Спечели симпатийте на почти всички. Беше забавен тип. Харесвах го. Жалко само, че бързо си тръгна. Тайно ми остави телефонния си номер. Очевидно не харесваше поведението на г-ца Милър. Чудех се само защи беше толкова мил с мен.

    След като вече бях там се захванах с четене. Не че не беше  интересно, но не беше това, което можеше да ми потрябва. Не след дълго повечето се разотидоха. Останахме само аз и онзи неприятен тип. Не говорехме, защото нямаше за какво. Не можех да повярвам, когато седна до мен.

-Къде срещна доктора?

-А?

-Отговори ми.

-В градината. Защо? Той е много мил.

-За това ти даде номера на телефона си.

-А? Видял си? Е, това не е твоя работа.

    Станах и излязох. Широ не ме последва, но ме наблюдаваше. Беше странно. Какво го интересуваше? Не беше негова работа. Но признавам, че любопитството му ме накара да си помисля, че той все пак е човек. Имаше нещо друго, което ме тревожеше. Скоро щеше да настъпи нощта. Е, до тогава имаше още няколко часа. За това пък беше дошло време за чай. Всички трябваше да сме там. Честно казано това ми се струваше глупаво макар, че аз обичах чай.

    Минахме и през този странен обичай. Тогава Моника ми предложи да разгледаме замъка. Беше чудесна идея. Лошото беше, че и Карен поиска да дойде с нас. Не можех да откажа. Така трите започнахме обиколката. Разбира се, госпожицата не спря да мърмори и да се оплаква. Заболя ме главата от нейните глупости, но си мълчах. Все пак имаше полза от нея. Докато се подпираше на една от стените се отвори врата. Таен проход? Може би. Замъците винаги имаха такива. Стояхме и гледахме. Беше тъмно и отвътре духаше хладен вятър.

-И сега какво? – попита Моника. – Ще кажем ли на другите?

-Къде ти е приключенският дух? – засмя се Карен. – Хайде да погленем вътре.

-Лина, кажи й!

-Ами, аз… Любопитна съм да видя какво има вътре.

-Лина!!!

-Съжелявам. Ако искаш…

-Иска да каже, че можеш да останеш тук или да спреш да бъдеш страхливка.

-Щом тя идва и аз идвам. – малката се оплези на Карен.

    Мисле, че малко по малко ледовете се топяха. Двете не спираха да се заяждат, а аз ги гледах и се смеех. И двете ме погледанаха и ме смъмриха. Може би това, че първото впечатление е най-важно не е вярно. Сега ги виждах в различна светлина. За това помолих Карен за извинение. Тя също ми се извини за убидите. Стиснахме си ръцете и отново погледнахме към отворения проход. Наистина не беше разумно да ходим там без да кажем на някого. Но пък любопитството надделя. Влязохме вътре и вървяхме бавно. Държахме се за ръце. Вътре беше доста студено. За това треперехме. Първа беше Карен, след това аз, а после и малката Моника. Беше забавно. Не това, че влизахме Бог знае къде, а защото го правехме като приятелки. Разказвахме си истории, за да не ни е страх.

    Накрая стигнахме до някаква врата. Бе направена от метал. След като събрахме кураж опитахме да я отворим. Бутахме толкова много, че накрая ни болеше цялото тяло. Вратата не помръдваше. Отказахме се, а и нямахме друг избор. След това Карен направи особена гримаса. Сякаш беше намислила нещо. Сподели ни, че сега трябва да излезем, но това не е краят. Тя предложи да се върнем, когато измислим начин да отворим вратата. И трите бяхме съгласни с това. Но се разбрахме да пазим това в тайна. И така сделката беше сключена. След това излязохме от тунела и затворихме прохода.  Решихме, че никой не е забелязал, че ни няма. Е, грешахме. Вече беше тъмно и другите ни търсеха.

    Ирина много ни мъмри. Сякаш бяхме ученички избягали от час. Момчетата бяха съгласни с нея.

-Къде бяхте? Да не сте малки деца? Знаехте, че ще се разтревожим. – тя опитваше да запази добрия си тон, но й беше трудно.

-Я се успокой! Ти ни доведе тук и ни засипа със загадки. Просто се разходихме, за да разгледаме. Не сме виновни, че часовниците не работят. – Карен изобщо не пестеше думите си.

-Така ли? – повиши тон полицаят.

    Двете с Моника мълчахме. Не беше честно. И ние бяхме виновни, а само Карен обвиняваха. За това единодушно решихме да се намесим.

-Госпожо Денисоф. Не я обвинявайте. Ние също бяхме там.

-Моля те, Лина! Вие сте добри момичета. Лесно се влияете от чуждото мнение.

-Не! – за първи път повиших глас. – Не е справедливо.

-Тя е права. А и вие нямате право да ни говорите така при положение, че точно вие ни накарахте сами да търсим. – намеси се Моника.

    Ирина замълча. Не можеше да повярва колко дръзко се държи това момиче. Не че я познавахме от дълго време, но за първи път тя проявяваше истински емоции. Но сега бяхме прекалено уморени, за да водим спорове. Карен разтърси глава и се обърна. Хвана ни за ръка и мен, и Моника. Поведе ни след себе си. Това учуди всички като се вземе под внимание, че през цялото време до сега тя само се държеше лошо с нас.

-Тук нещо не е както трябва!  - каза Майкъл.

-Правилно си забелязал, момче. – отговори полицаят. – До този момент те бяха врагове, а сега изведнъж са неразделно.

-Точно така, господа. Те крият нещо. Трябва да разберем какво е то. Скоро.


Категория: Хоби
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове: 2

    Истината е, че в тази история аз не съм точно главният герой. Разбира се, участвам в това приключение, но друг дава нарежданията. Казвам се Лина Метфийлд. А главният герой или по-скоро ШЕФЪТ се казва Широ Аясума. По името личи, че е от азиатски произход. Трябва да призная, че беше много сладък макар, че не това беше първото ми впечарление за него. Всъщност отначало ми се стори наистина гаден тип. Но нека да започна историята от самото начало.

    Не бях много контактна личност. По-скоро предпочитах усамотението. Причината беше в това, че бях прекалено срамежлива. Заеквах всеки път, когато някой ме заговори и се изчервявах само, ако ме погледнат. Това беше много неприятно, но не можех да го контролирам. За това се стараех да стоя на страна от големите тълпи. Но Законът на Мърфи гласи, че нищо не става така, както искаме. Един ден, докато си четях книгата в парка, до мен на пейката седна възрастна жена. Правех се, че не забелязвам, но тогава тя стана и просто си тръгна. От нея падна лист хартия. Станах и го вдигнах. Когато поисках да й го върна нея вече я нямаше. Бях любопитна и го разгледах. Беше нещо като афиш. Прочетох го на бързо. После го сгънах и го пуснах в джоба си. Затворих книгата и си тръгнах. Прибрах се у дома. Живеех сама макар, че бях само на двадесет години. Родителите ми мислеха, че съм достатъчно голяма, за да бъда самостоятелна. В началото ми беше трудно да се справя, но постепенно се научих.

       Направих си вечеря и седнах пред телевизора. Тогава телефонът звънна. Изненадах се, но вдигнах. Беше непознат мъж. Каза, че съм спечелила някаква награда или нещо подобно. Казах му, че не съм участвала в никакви игри. Но беше факт. Бях спечелила някакво пътуване заедно с още няколко души. Не знаех кои са те, но всичко това не ми се струваше правилно. Казаха ми, че всичко е уредено, аз само трябва да си приготвя багажа и да съм на гарата на следващата сутрин в девет часа. Беше много скоро и неочаквано. Приех, само защото исках да разнообразя скучното си ежедневие. Щом хапнах си стегнах багажа. Оставих го до вратата и си легнах да спя. Часът беше точно 9:45. Спах като бебе цяла нощ. Будилникът ме събуди в седем часа. Смених си дрехите и си измих зъбите. Бях наистина нервна. Щом стана осем, аз взех куфара и излязох. Бях си повикала такси. Стигнах на време (830 часа). Нямах проблеми с качването във влака. Там ми казаха, че ще ми кажат къде трябва да сляза. Не възразих. Бях сама в купето. Очевидно сама щях да пътувам. Това беше добре, защото ми даваше време да се подготвя.

    Четох от любимата си книга, гледах безцелно през прозореца, накрая просто си затворих очите за кратка дрямка. Не трая дълго. През остатъка от пътуването си задавах типичните въпроси. Къде отивам? Защо? Какво става? Но, разбира се, нямаше кой да ми даде отговор. А и едва ли щях да събера смелост да задам въпроса. Щом се стъмни кондуктора дойде в купето. Каза ми да се подготвя за слизане. А той самият взе багажа ми. Трябва да призная, че беше много мил човек. За момент се замислих и го попитах колко време всъщност сме пътували. Отговорът не беше какъвто очаквах. Дрямката ми се оказа не толкова кратка. Оказа се, че сме пътували повече от 48 часа. Той призна, че е сипал нещо в чая, който ми бе донесъл. Така му били наредили. Исках да се развикам, но не го направих. Просто слязох там където ми каза.     Гарата беше пуста. Нямаше никого. Нямах никаква представа къде се намирам. За това седнах на една пейка и чаках някой да ме потърси. След четвърт час това и стана. Дойде същата възрастна жена от парка. Гледах я с ококорени от изумление очи. Тя само се усмихна. Прошепна само името си: Ирина Денисоф. Не питах каква националност е, защото не ме интересуваше особено. Не каза нито дума повече. Само ми направи знак да я последвам. Чувствах се малко глупаво, че я следвам така… безусловно.  Но все пак беше по-добре от това да стоя на студената гара.  Пресякохме една уличка и се качихме в черна кола. Стар модел на “Кайзер”. Учудих се, но си премълчах. Все пак бяхме някъде около Кеймбридж. Поне така си мислех. Честно казано нямах никаква представа къде се намирам. Това беше първото име, което ми дойде на ум.  Глупаво, нали?

    Пътувахме по усамотено шосе минаващо през гъста гора от двете му страни. Гледката беше плашеща и в същото време събуждаше любопитство.  На няколко пъти ми се искаше да проговоря, да й задам много въпроси. Така и не го направих. Притеснявах се. Разбира се, тя виждаше това и се усмихваше.  Но и тя самата не каза нищо по време на цялото пътуване. В колата беше гробна тишина.  Скоро няколко капки дъжд капнаха на предното стъкло. След няколко минути лекото рамене се превърна в буен порой. Във въздуха се разнесе аромата на мокър асфалт примесен с мокра растителност. Отпуснах се на седалката и затворих очи. Наслаждавах се на обстановката.  Беше приятно. Скоро пристигнахме пред голяма желязна порта. Отстрани мигаше червена лампичка. Жената натисна едно копче и портата се отвори. Минахме през нея и продължихме още около километър и половина. Паркирахме колата пред огромно имение, което можеше да бъде объркано със замък.  Беше огромно и много впечатляващо. За нещастие не можах да се насладя на гледката заради дъжда.  Грабнах си багажа и заедно с Ирина влязохме вътре. Макар краткото време под дъжда и двете бяхме мокри до кости. Посрещна ни някакъв господин в черен костюм. Представи се като иконом. Името му беше Джеферсън. Усмихнах се, но през цялото време гледах в страни. Той взе багажа и помоли да го последвам. Ирина ми кимна с удобрение и аз го направих. Дори не подозирах колко голямо е това място.  Който и да беше и да беше собственикът на това място очевидно притежаваше голямо богатство. Коридорът, по който вървяхме беше доста дълъг. На пода беше застлан червен килим. Имаше множество запалени свещи, чиято светлина правеше това място още по-загадъчно. Сенките бяха толкова дълбоки, че вдъхваха заплаха. Но от всичко до тук най-голямо впечатление ми направиха картините по каменните стени. Очите на образите в тях ме наблюдаваха. Плашещо. За това се стараех да стоя максимално близо до иконома. Вече започвах да не изпитвам притеснение от него. И той като мен не беше от разговорливите.

    Господин Джеферсън ми посочи една врата. Извади ключ от джоба на сакото си и отключи дървената врата. Остави багажа на леглото и ми подаде ключа. Поклони се учтиво и излезе. Вратата се затвори зад гърба ми. Така останах сама и можех да разгледам. Тогава звънна телефон. Уплаших се, защото не го очаквах. Плахо се приближих и вдигнах слушалката. В началото не познах гласа. Беше Ирина. Каза ми, че след половин час трябва да сляза долу. Съгласих се. Затворих и погледнах часовника. Часът беше 2100 следователно трябваше да сляза долу 2130 часа. За това побързах да сваля дрехите си, защото бяха мокри. После влязох в банята. Беше огромна. Но нямах никакво време да се любувам на гледката. За това се изкъпах и се приготвих. Докато се усетя видях, че ми остават десет минути. Тръгнах, защото не исках да закъснея.

    Вървях известно време, но накрая спрях. Огледах се, но нищо не ми се стори познато. Това не трябваше да е така, защото следвах същия коридор, по който бях дошла. Уплаших се. Започнах да се въртя във всички посоки. Накрая спрях. Тогава някой сложи ръка на рамото ми. Скочих. Обърнах се рязко и я видях. Беше момиче на около седемнадесет години. Носеше очила със златиста рамка. Очите й бяха лазурно сини, а косата й беше руса (с цвят на слама). Дрехите й бяха раздърпани. Приличаше на пънкар. Усмихна ми се глупаво. Не знам защо, но ми заприлича на обикновено селско момиче.

-Извинявай, че те уплаших.

-Няма нищо. Аз съм Лина. – подадох й треперещата си ръка.

-Приятно ми е да се запознаем, аз съм Моника. Моника Карлсън. И теб ли те поканиха?

-Може би. Но аз… загубих се.

-Да… Тук е много странно. Хайде. Двете ще отидем долу.

    Погледнах часовника си, но беше спрял. За това попитах Моника. Тя забеляза същото на нейния. Всъщност нито един от часовниците покрай, които минахме не работеше. За щастие се появи икономът и ни заведе в трапезарията. Там имаше още няколко души. Ирина също беше там. Имаше един възрастен мъж: Карл Медисън. На около 60 години. Беше леко оплешивял, със сиво-бяла коса и мустаци. Сякаш беше излязал от детективски роман. По професия беше полицай, вече пенсиониран. Следваше млада жена: Карен Милър. От пръв поглед съдех,че е на около 22 години. Беше красива, с дълга червеникава коса и зелени очи. Нещо в погледа й не ми харесваше. Приличаше на истинска кокетка. Там имаше още трима мъже. Първият беше на около 30 години. Казваше се Дейвид Карлайл. Той беше управител на този “замък”. Имаше тъмнокестенява коса и лешникови очи. Приличаше на истински джентълмен. Следващият беше Майкъл Джеймисън. Висок и мускулест баскетболист. Ето го и последният. Казваше се Широ Аясума. Беше на около 25 години. Беше от азиатски произход. Беше висок и много красив. С черна коса, не особено къса. Тъмни, пронизващи очи. Професията му не беше ясна, той ни гледаше  с пренебрежение сякаш бяхме по-низши от него.

    Ирина ни покани да седнем. Направихме го. Сервираха ни някаква супа. Хранехме се тихо и спокойно. Никой е говореше. Както си стояхме така  изведнъж прозорците се отвориха и задуха силен вятър. Карен извика. Господин Джеферсън  ги затвори бързо. Навсякъде имаше листа. В стаята стана много студено. Чухме някакво ехо. Приличаше на зловещ смях. Тогава Карен изпищя и хвана ръката на Широ. Той дори не трепна. Сякаш беше от камък. Не ми харесваше този човек. Тръпки ме побиваха от него. За щастие всичко изчезна. По-скоро се нормализира. Малката Моника ме хвана за ръката. Цялата трепереше от ужас. Сякаш беше видяла призрак. А също бях неспокойна, но всичко това ми се стори съвпадение. Вятърът беше силен и сигурно е отворил прозорците. По всяка вероятност не са били затворени добре.

    Никой не продължи вечерята. Преместихме се във всекидневната. Господин Джеферсън ни сервира чай. Всички мълчаха, а госпожица Милър не спираше да прави “мили очи” на онзи сноб Широ. Не че това ме интересуваше. Просто никога не съм харесвала този тип хора. Дразнеха ме. Малката Моника вече беше спокойна. Стоеше спокойно до мен и бавно отпиваше от ароматната течност. Аз  не се чувствах на мястото си там.

    Ирина ме погледна.

-Нещо тревожи ли те, госпожице Медфийлд?

    Стреснах се и вдигнах поглед от чашата си. Преглътнах.

-Какво искате да кажете, госпожо?

-Замислена си.

-Нима тази госпожичка умее да мисли? – намеси се Карен с първата от многото обиди.

-Повече от вас, госпожо! – отговорих небрежно.

    Странното беше, че изобщи не се притесних от нея. Изненадах се от себе си. Но моят отговор никак не се хареса на жената. Погледа й стана жесток. Сякаш искаше да скочи върху мен и да ме разкъса на малки парченца. Разбира се, тя не искаше да разваля фасадата си на добра жена. И аз не исках да си създавам проблеми.

-Извинете, че ще попитам, но… Защо сме тук?

    Щом зададох този въпрос, всички насочиха погледа си в жената. Тя отпи глътка чай и се усмихна.

-Скоро ще разберете. Вече е късно и сигурно сте уморени. Ще разговаряме утре. Надявам се да спите спокойно.

    Тя стана от стола си и спокойно излезе. Всички гледахме след нея. Полицаят стана и рязко остави чашата си на масичката, като разля част от течността. Изглеждаше ядосан или поне изнервен. Напусна стаята. Един по един всички се прибрахме по стаите си. Бях много уморена и веднага си легнах. Заспах дълбоко. Дори и земетресение не можеше да ме събуди. Поне така си мислех. Беше приятно, защото завивките и възглавницата бяха меки и удобни. Чувствах се като принцеса. В стаята бе много тъмно, защото тази нощ луната се криеше зад облаците. Нищо не се виждаше. Тогава дървената врата изскърца. Не чух стъпки. Отворих очи и леко се изправих. Прозях се и разтърках очи. Не виждах нищо. Там нямаше друг освен мен. Поне така си мислех. Ненадейно нещо или някой ме бутна. Легнах обратно на възглавницата. Някой ме притискаше, не можех да помръдна. Това трая само няколко секунди. После отново бях свободна. Треперех. Бях ужасена до смърт. Не можех да заспя отново. Не мина много време и в стаята ми влезе Моника. Беше в същото състояние като мен. Ужасена. Помоли ме да остане до края на нощта. Съгласих се, защото и аз не исках да оставам сама. Направих й място и тя легна до мен. Не спахме, а си говорихме до изгрев слънце. Бяхме много уморени. Облякохме се и слязохме долу. И другите не изглеждаха добре. Изключвам господин Аясума. Него нищо не можеше да го притесни. След като Ирина и господин Карлайл дойдоха, господин Медисън удари с юмрук по масата.

-Какво става на това проклето място? Цяла нощ се случват странни неща.

-Какво искате да кажете под “странни”?

-През цялото време прозорците се отваряха и затваряха. – обясни полицаят.

-Аз пък чувах смях. – каза Карен.

-Баскетболната ми топка не спря да подскача из стаята. – каза Майк.

-Лампата светваше и угасваше сама. – добави Моника.

    Очевидно Ирина, иконома и г-н Карлайл не са имали проблеми. А г-н Аясума не смяташе за необходимо да споделя.

-Ами ти, малка моя Лина?

-К-какво аз?

-Някакви преживявания?

-Трябва ли да отговарям?

    Тя кимна.

-Някой или нещо ме притискаше към леглото. Не можех да помръдна. След това просто изчезна. Сигурно е било плод на въображението ми.

    Икономът ни каза, че закуската е сервирана. Отидохме да хапнем. Този път местата ни бяха различни. Аз извадих лош късмет. Трябваше да седна до онзи надменен човек. Той не беше по-очарован от мен. Не смеех да вдигна поглед от чинията си. Тогава той проговори.

-Ще обясните ли какво става, госпожо?

    Всички се вторачиха в него. Гласът му беше някак особен. Впечатляващ, вълнуващ. Карен го гледаше с блестящи очи. Още малко щеше да му се хвърли на врата.

-Разбирам. Историята на този замък е доста дълга. Голяма част от нея е много мрачна.

-Настояваме да ни кажете истината. – каза господин Карл.

-Можете да я разберете, ако потърсите в библиотеката и в Интернет. Днес нямам време за това. Трябва да отида до града. Не знам дали ще се върна скоро.

    Жената се усмихна и стана. Майкъл гледаше след нея. В очите му се четеше любопитство. Мисле, че я харесваше по някакъв начин макар, че тя беше по-възрастна от него. Другите бяха доста изнервени заради случилото се. Това място беше много особено. След като госпожата излезе, всички погледнаха към господин Карлайл. Той беше управител или пона така каза. Със сигурност знаеше как стоят нещата. Но не мислеше да ни каже нито дума. Това ядоса всички. Аз само наблюдавах. Всъщност да си само наблюдател ни беше чак толкова лошо. Така можех да опозная хората около мен. Не се забърквах в неприятности.

    Храната беше вкусна. Исках да се запозная с готвача. Причината беше в това, че исках да опозная това място и всички, които го обитават. И без друго щяхме да останем там по-дълго отколкото ни се искаше. Сърцето ми биеше лудо. Не знаех причината. Имах чувството, че някой ме наблюдава. Дори и да бях сама в стаята, аз пак усещах това плашещо присъствие. Както си стоях, започнах да се задъхвам. Сякаш нещо притискаше гърдите ми. Изправих се и избягах от трапезарията, оставяйки въпросителни погледи след себе си. Не се качих в стаята си, а излязох на двора. Беше много голям на светло. Следите от дъжда почти бяха изчезнали. Направих няколко крачки напред. Затворих очи и дълбоко поех въздух. Беше толкова чист и свеж. Не беше като този в града. Може би това място не беше толкова зле. 

 

***********следва***********



















Категория: Хоби
Прочетен: 1467 Коментари: 3 Гласове: 0

Според древните легенди историята на вампирите се причислява към 4 хилядолетие пр.Хр. Всичко започва в Египет. Легендата на Близначките гласи, че Кралят и Кралицата на Египет, мислейки да изкоренят канибализма, взимат в плен две вещици от територията на Палестина, от племе, живеещо в подножието на планината Кармел, с цел да разберат тяхните тайни. Обяснението на вещиците не удовлетворявало управниците и те жестоко се погаврили със сестрите . Но зъл дух, желаейки да отмъсти на поругателите и се вселил в кралицата на Кемет. В резултат от сливането на материалното тяло на Кралицата и нематериялния дух се получава една нова форма, която пие кръв и се размножава чрез предаване на тази кръв на човек, намиращ се на границата между живота и смъртта. Кралицата също така направила и краля-вампир.Вампирите са мъртъвци, които, според древните поверия, стават през нощта от своето вечно ложе, и се появяват сред хората под формата на летящи животни, будещи у живите кошмари. Според митовете,вампирите нямат вътрешности,те са само човешка обвивка,без кости,без органи.И пият кръв, жизнена сила,от която поддържат съществуването си.Те са идеи,изпразнени от съдържание.Кухи форми без същност.

Думата "вампир" идва от унгарски език. Автора на знаменития "Дракула" е взаимствал своя сюжет от историята за Влад Цепеш 4-ти, чието фамилно родово име е граф Дракула. Той е живял през 15 век и е имал садистични наклонности. Той си е устройвал пиршества обграден сред огромно множество заострени колове, на които набождал пленените турци. По този начин той е смятъл че отмъщава за своите непостигнати цели и пиейки кръвта на враговете по негово мнение е уравновесявал кармата на убийците и на умрелите.

Как се появяват вампирите? Веднъж ухапан от тях, човек е заразен от инфекциозното заболяване вампиризъм. Тези хора винаги са имали вечен живот, но са били обречени на жажда за кръв.

В славянските страни са смятали, че вампирясват хората, които в живота си са били зли и жестоки, отлъчени от държавата, занимаващи се с черната магия, а също самоубийците и децата, прокълнати от своите родители. В Гърция и Сицилия предполагали, че във вампири могат да се превърнат мъртъвци, чиято смърт не е отмъстена. Има и поверие, че ако през отворен гроб, още незасипан със земя, прескочи животно, покойника се превръща във вампир.

Вампирите имали много тайнствени възможности, помагащи им да намират всяка нощ своя жертва. Приемало се, че вампирите посещават най-напред членовете на своето семейство. Те могли да превръщат в свои слуги, подвластни на волята им, различни нощни твари. Дракула, например, имал стая с вълци, които пазели замъка му. Те могли да хипнотизират хората. Естествено никой до сега не си е отговорил на въпроса защо са зли и отмъстителни. Причината е във факта, че те не осъзнават вината си. Убивайки, и след това бивайки убити, те се връщат във физическо тяло или в енергийно изражение като Души - Бродници, не за да помолят за милост, а за да мъстят, не осъзнали своята вина. Така тяхното съществуване се превръща във вечен кръговрат убийство, кървава смърт, раждане и нова кървава смърт...

Според друга теория вампирите страдат от една неизлечима болест,която се казва порфирия. Представлява нарушение на обмяната на пуриновите нуклеотиди.Това води до непрекъсната нужда от кръвопреливане,понеже тяхната кръв много бързо се "износва". Известно е,че при порфирията има и нарушение на фосфорната обмяна, поради което костите, зъбите и други органи започват наистина да фосфоресцират. Вярно е също така,че те имат проблеми със слънчевата светлина и по-точно ултравиолетовата радиация, която може да ги убие. Колкото до енергийния вампиризъм,нещата там са още по-тежки.Действително всички психичноболни и нервноболни са енергийни вампири. Разбира се,възможно е да изпаднеш и в състояние на енергиен вампиризъм и без да си болен.Най-често това се получава при сексуално подтискане. Това се лекува лесно с акупунктура и билколечение,както и психоанализа.
Основните начини,които вампирите използват за да те изсмучат е да възбудят емоции у теб.Най-често това са вина и страх. Има вампири,които се хранят със страховете на
хората и отчаянието.Те имат ясновидски способности и започват да се ровят в теб надълбоко,виждат какво си преживял,препредават ти го,но в един изкривен,ужасен
вид,че след това може да ти се отще да живееш.Типичен пример за това са уличните циганки-гледачки.Не всички, които се хващат в техния капан са глупаци,много често
това са хора с отворени аури и проблеми със защитата.Вярно е,има много "окултисти", които са енергийни вампири. Факт е,че почти всички църковни/религиозни институции извършват енергиен вампиризъм.Те насаждат страх,чувствона вина, подчинение, не ти разрешават да търсиш "истината" извън техните "доктрини". И при всички тях има един много коварен момент.Неосъзнатите вампири създават у теб едно чувство на зависимост.Имаш усещането,
че си им длъжен и правиш това, което искат от теб.
Какво означават суеверията,
свързани с гонене на вампири? Едното е торбичка с чесън или плитка от чесън. Когато вампири започнат да се умилкват около вас и гледат да изсмучат енергията и силите ви,просто ги отрежете и то грубо,отвхрърлете ги решител
но и не изпадайте в депресия.
След това ги забравете и гледайте хубавата страна на живота и позитивно мислете. Говори се за още един талисман-разпятието. По тази логика следва, че и  Христос е най-големия вампир.Нали той  възкръсна от мъртвите. Когато учениците му го виждат след разпъването,той им показва раните си-пробивът от копието на римския войник в ребрата,пробивите от пироните върху ръцете. Той дори им казва-повярвахте,след като видяхте.Не е нужно да си лекар или биолог,за да знаеш, че с такива телесни поражения не е възможно да си жив.Христос не се е върнал точно към живота,ако вярваме стриктно на библейските писания.Освен това Христос не каза ли-"пийте моята кръв".
Оказва се, че легендата за вампирите може да бъде обяснена с болестта БЯС. По-рано слуховете за среднощни същества, пиещи човешка кръв, са били приписвани на хора болни от шизофрения, докато един испански невролог не стигнал до извода, че в крайна сметка вампирите са хора страдащи от бяс. Тази идея се зародила у него докато гледал филм за вампири, а по сериозни доказателства получил след задълбочено изучаване на антропологични данни и старинни медицински ръкописи.
По думите на професора описанията на вампирите и болните от бяс хора си приличат удивително много. Освен това, епидемия предизвикана от това заболяване се е разразила в Унгария приблизително през 1721-1728 год. - именно там и именно по това време се появяват и първите легенди за вампири. Приблизително 25% от страдащите от бяс хапят други хора. Мнозина от тях, също както вампирите, не носят в себе си огледала и силно миришещи вещества. Ако болният подуши силната миризма на чесън (едно от популярните оръжия срещу
вампири)или види отражението си в огледало, може да получи силни спазми в гърлото и лицевите мускули. В резултат на това, отбелязва невролога, болният може да започне да издава хрипливи звуци, да оголва зъбите си, а по венците му избиват кървави петна.
Повечето вампири са мъже, а заболяването бяс се среща при тях 7 пъти по често отколкото при жените. Вампирите, както е известно, не издържат на дневна светлина, а страдащите от бяс често бродят нощем. Освен това вампирите имат ненормално привличане към представителите на противоположния пол, а при “бясните”, вследствие на заболяването, се получават увреждания на мозъчните центрове контролиращи емоциите и поведението, в резултат на което сексуалната им активност се повишава.
Легендарната способност на вампирите да се превръщат в животни (например, в прилепи) може да се обясни с това, че хора и животни със сходно яростно и странно
поведение, могат да се приемат за едно и също същество, смята професора. В началото на ХVІІІ в., когато върколаците били основна тема по вечерните събирания, умрелите често били изваждани от гробовете си, за да се провери били ли са вампири или не. За такива били смятани мъртви, които излеждали като живи или от устата им капела кръв.
При хората починали от бяс, се наблюдава кръвотечение от устата дълго време след смъртта. Ако тялото бъде заровено във влажни и студени райони като например на Балканите, то може да се запази в добро състояние в продължение на месеци или дори на години
.


Категория: Хоби
Прочетен: 3771 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: dessyvampire
Категория: Хоби
Прочетен: 23049
Постинги: 9
Коментари: 3
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930